Autoconsum industrial

Estalvi i sostenibilitat a la teva coberta

Beneficis de l’autoconsum industrial

Les cobertes de les naus industrials són el lloc ideal per situar-hi una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic, per diverses raons: es tracta de superfícies sense ús, la qual cosa facilita el muntatge dels mòduls fotovoltaics, i tenen un gran potencial de producció energètica gràcies a la quantitat de radiació que reben. A més, si tenim en compte que les naus industrials fan un consum elèctric elevat al mateix horari que la producció solar, i que la indústria en el seu conjunt és responsable de l’emissió de més de 50 milions de tones de CO2 [dades 2010], aprofitar aquest potencial per reduir-ne el cost energètic i millorar la sostenibilitat de les empreses és, sens dubte, la inversió més intel·ligent.

Estalvia en la factura

Estalvia en la factura

Una instal·lació fotovoltaica pot arribar a suposar un estalvi d’entre el 30 i el 50 per cent de la factura energètica mensual. Per a tota la vida.

Apunta’t a la sostenibilitat

Apunta’t a la sostenibilitat

Creix en sostenibilitat i millora la classificació mediambiental de la teva empresa i les teves instal·lacions. Els teus clients ho valoraran.

Gaudeix de bonificacions

Gaudeix de bonificacions

Molts municipis ja subvencionen la instal·lació amb atractius beneficis fiscals (IBI, ICIO, IAE).

Incrementa el valor del teu immoble

Incrementa el valor del teu immoble

Una instal·lació fotovoltaica fa pujar el valor del teu immoble, ja que tu també ets el propietari de l’energia que produeixes.

LA MILLOR SOLUCIÓ PER A TU

Trobem solucions a mida

Adaptem el projecte a les teves necessitats de consum actual i futur

PREGUNTES FREQÜENTS

Tot el que et cal saber

Tot el que et cal saber sobre l’autoconsum industrial, les plaques fotovoltaiques, la seva instal·lació i funcionament, i molt més. Si tens dubtes, posa’t en contacte amb nosaltres i t’atendrem sense compromís.

 • Quin cost té una instal·lació solar?

 • Quant m’estalviaré?

  La factura elèctrica està dividida en dos costos principals: la potència contractada i l’energia consumida.
  Una instal·lació fotovoltaica estalvia energia consumida (ja que la produeix la pròpia instal·lació).
  En funció de la potència que es tingui contractada, pot arribar a reduir també les penalitzacions per potència, si és que n’hi ha.
  L’estalvi dependrà de molts factors, com la mida de la instal·lació, la producció, etc., però pot assolir fins el 90% de la part de l’energia, la qual cosa representa un estalvi de fins el 60% del total de la factura.

  Un altre estalvi força important que cal tenir en compte són les bonificacions fiscals del’IBI i l’IAE, que poden arribar a ser de fins el 50% del seu import durant 10 anys, en funció del municipi. Igualment, en col·locar mòduls a les cobertes s’evita que rebin radiació directa, la qual cosa millora el comportament tèrmic de l’edifici, redueix la seva despesa en refrigeració i millora el seu confort tèrmic.

 • Què passarà amb l’energia que em sobri?

  És una energia que no es perd i que també representa un estalvi. En cas de no disposar de bateries, aquesta energia s’injecta a la xarxa.
  En funció de la modalitat d’autoconsum escollida, es pot optar per dues maneres d’aprofitar els excedents: (1) que la comercialitzadora d’energia ens compensi automàticament aquests excedents a la factura de compra d’electricitat, o (2) vendre aquests excedents directament al mercat majorista d’electricitat.

 • Quant de temps es triga en muntar la instal·lació?

  El muntatge d’una instal·lació fotovoltaica és ràpid i no presenta complicacions. Una instal·lació estàndard es pot muntar en tant sols dues setmanes. On cal una mica més de temps és en la seva correcta tramitació. La gestió del punt de connexió amb la companyia distribuïdora d’electricitat i la tramitació de la llicència d’obres són tràmits que depenen de tercers, i requereixen una empresa experta per tal d’evitar retards.

  Un cop signat el contracte i en funció dels tràmits necessaris, una instal·lació pot trigar entre un i quatre mesos a començar a funcionar.

 • El muntatge de la instal·lació pot afectar la meva activitat?

  Gens ni mica. El muntatge de la instal·lació és totalment independent de l’activitat que es desenvolupa a l’interior de l’edifici. Només caldrà fer una breu desconnexió el dia que es connecti la instal·lació, una gestió que no acostuma a durar més de 30 minuts. Si cal, es pot triar un moment de baixa activitat per tal que l’afectació sigui mínima.

 • Puc afegir bateries a la meva instal·lació?

  Sí, ara ja és possible. Actualment ja hi ha moltes solucions per instal·lar una bateria. Es carrega de l’energia excedent durant el dia i es descarrega en hores de consum nocturn. Segons el cas, també es pot fer servir per optimitzar la potència contractada i aconseguir un estalvi addicional. Si bé en els propers anys el seu cost encara ha de reduir-se, les bateries permeten augmentar la ràtio d’autoconsum i ja hi ha aplicacions on la seva instal·lació comença a ser interessant.

 • Quines garanties té la instal·lació?

  Els mòduls fotovoltaics tenen una garantia d'entre 10 i 15 anys de producte i de 25 anys de producció. Els inversors tenen una garantia mínima de 5 anys (ampliable si es vol). I la instal·lació elèctrica té 2 anys de garantia.

 • Quin és el manteniment necessari?

  Una de les grans virtuts de la fotovoltaica és que les seves instal·lacions són molt fiables i requereixen un manteniment mínim. Normalment, amb una visita anual de manteniment preventiu n’hi ha prou per mantenir les seves prestacions al llarg de tota la seva vida útil. Si l’entorn on es troba la instal·lació genera brutícia, pot ser convenient fer una neteja dels panells de tant en tant. Sí que és indispensable, en canvi, fer un bon control de la instal·lació, revisant periòdicament que la seva producció es mantingui dins dels paràmetres correctes. En cas de qualsevol averia, és important comptar amb una empresa de manteniment professional que la pugui resoldre amb la màxima brevetat.

 • Tindré problemes a la coberta?

  Els mòduls fotovoltaics són cada vegada més lleugers i la sobrecàrrega que afegeixen a la coberta és mínima. A més, els mètodes d’ancoratge són cada vegada més innovadors i segurs. Amb un muntatge professional, podem garantir-te que no hi haurà goteres i que la solidesa del conjunt està assegurat per a tota la seva vida útil.

 • Quina potència haig d’instal·lar?

  No hi ha una única potència a instal·lar, sinó un ventall recomanable en funció de les necessitats de cada client. Les instal·lacions són totalment modulars i es poden fer de qualsevol potència. Tot i que és cert que, a priori, com més gran sigui la ràtio d’autoconsum, millor, les instal·lacions més grans i amb més excedents poden arribar a tenir un millor període de retorn, ja que aprofiten una disminució del cost específic de la instal·lació i la seva rendibilitat pot ser més alta.

Projectes claus en mà

Disposem de l’experiència i dels coneixements tècnics, legals i mediambientals per oferir-te un procés sense fissures, de principi a fi.

1

T’escoltem i entenem les teves necessitats

T’escoltem. I recollim informació i documentació del teu cas.

2

Dissenyem la millor solució per a tu

Pensem i dissenyem la millor solució per a tu. Et fem sempre una visita per conèixer-te i assegurar la nostra proposta.

3

Tramitem tots els permisos i bonificacions

Tramitem els permisos i llicències necessaris per començar al més aviat possible. Coneixem i gestionem totes les bonificacions i ajuts als que pots accedir.

4

Elaborem el projecte tècnic i executem la instal·lació

Elaborem el projecte tècnic. Executem la instal·lació tenint cura de cada detall i sense interferir en el teu dia a dia.

5

Legalitzem i posem en marxa la instal·lació

Legalitzem la instal·lació i ens encarreguem de tots els tràmits. La posem en marxa i t’expliquem tot el que has de tenir en compte.

6

T’acompanyem per sempre

T’acompanyem al llarg de tota la vida de la instal·lació amb el nostre control i manteniment expert.

SABER-NE MÉS